Handelskammaren i Jönköping » Nyheter » Konkreta utbildningsinsatser ska stärka företagens konkurrenskraft
30 september, 2024

Konkreta utbildningsinsatser ska stärka företagens konkurrenskraft

Många företag i regionen har stora problem att attrahera och behålla kompetens och Handelskammaren i Jönköpings län ser kompetensförsörjningsfrågan som den mest kritiska för regionens fortsatta utveckling och tillväxt. För att stötta företagen kör vi nu igång med ett projekt som ska ge kunskap, redskap och metoder för att kunna arbeta strategiskt med kompetensförsörjning.

Handelskammaren i Jönköpings län har fått beviljade medel från Europeiska unionen att under två år driva kompetensförsörjningsprojektet Från ord till handling – kompetensförsörjning i praktiken. Planen är att komma i gång med utbildningsinsatser under senhösten, berättar Anna Zedig som är projektledare på Handelskammaren:

— Målet är att erbjuda kompetensutveckling för 44 personer och kunskapshöjande insatser för 200 personer från näringslivet, samt att 10 personer genomgår lärlingsutbildning.

Anna Zedig, projektledare på Handelskammaren i Jönköpings län driver projektet Från ord till handling – kompetensförsörjning i praktiken..

Ett av företagen som valt att delta i projektet är Qtech Group.

Sofia Davidsson, som arbetar som affärsutvecklare och inköpsansvarig ser stora möjligheter med kompetensutvecklingen:

— Vi på Qtech Group har valt att vara en del av kompetensförsörjningsprojektet via Handelskammaren då vi anser att det är den fråga som står bland de högsta och mest prioriterade på vår dagordning. Vi är ett växande bolag som ständigt knyter an nya medarbetare och därför är det otroligt viktigt att vi har rätt kunskap, strategi och plan för att göra det på bästa tänkbara sätt. Vi hoppas därför att när programinsatsen är klar så har vi fått nya perspektiv, nycklar och verktyg för att höja oss några nivåer till då vi är många bolag som skall arbeta tätt tillsammans för att försöka knäcka koden vad vi behöver göra för att locka och attrahera den bästa kompetensen till just våra bolag och regionen i sin helhet.

Sofia Davidsson på Qtech Group hoppas få nya perspektiv, nycklar och verktyg för sitt arbete med att attrahera nya talanger.

Förutom konkreta utbildningsinsatser är förhoppningen att öka företagens förståelse för skolans utbildningsutbud.

— Genom samarbete mellan skola och näringsliv vill vi skapa bättre kontaktytor och hitta gemensamma lösningar för framtida kompetensbehov. Vår målsättning är att projektet ska främja livslångt lärande och stärka både företagens och individernas omställningsförmåga, vilket leder till hållbara och konkurrenskraftiga arbetsplatser, säger Anna Zedig.

Vill du veta mer om projektet?

Läs mer om projektet.

Kontakta Anna Zedig på 073-589 09 52 eller anna.zedig@handelskammarenjonkoping.se

Eva Lindh

Kommunikation

eva.lindh@handelskammarenjonkoping.se

070-468 36 36

Fler inlägg

Näringspolitik

Näringslivet behöver grundläggande byggstenar!

DEBATT | Annika Cederfeldt: "Det är nu möjligheternas tid för vårt läns styrande politiker och beslutsfattare att visa att de står bakom ...

Läs mer
Våra medlemmar

Helena Hjalmarsson om Digtory: ”Vi vill göra det omöjliga möjligt”

Det har varit en händelserik vår för Helena Hjalmarsson och hennes kollegor på nystartade Digtory. En period där de tänkte passa på att b...

Läs mer
Vidare till nyhetsarkivet

Byt eller uppdatera din webbläsare!

Din webbläsare är för gammal för att sidan ska visas! Ladda ner en ny version av Internet Explorer eller använd Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari